Uncategorized

suffolk house combines childhood memories, cantilever and a long narrow living space.

having a linear house has always been attractive to me; it’s easier to divvy up the space. my only experience thus far with a long and narrow space has been loft living, and i am *so* over lofts. the structure below does look very livable. my neurotic tendencies would worry about the cantilever daily. i’m sure i would be able to quell my anxiety by hopping on the swing below.


MVRDV suffolk house, the house balances 50% over the edge of the slope, photos courtesy MVRDV architects

via design boom: living architecture and MVRDV present the design for the balancing barn, 
a cantilevered holiday home near the village of thorington in suffolk, england. 
living architecture, a british organization devoted to architecture as experience, 
has commissioned a series of outstanding holiday homes in the UK. 
MVRDV and co-architect mole Architects from cambridge will create 
a house sympathetic in spirit and materials to the exceptional natural site, 
which will be available for holiday rental from 2010.


MVRDV suffolk house, courtesy living architecture

MVRDV suffolk house, the cantilevered front allows views over the country side and the adjacent lake, courtesy MVRDV architects

MVRDV suffolk house, floorplan

MVRDV suffolk house, west facade


MVRDV suffolk house, west facade

Advertisements
Standard

One thought on “suffolk house combines childhood memories, cantilever and a long narrow living space.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s